Fredrikstads historiske solside

Bolig

Den solrike sjøtomten FMV Vest skal utvikles til en levende og bærekraftig del av Fredrikstad sentrum. Selvaag Bolig og Jotne Eiendom skal gjennom fire faser utvikle og ivareta FMV Vest med ca 2 000 attraktive boliger i et bilfritt, trygt og nyskapende område. 

Fredrikstad Mekaniske Verksted

Se prosjektets hjemmeside her
Prosjektes hjemmeside

Igangsetting første fase

Utbyggingen av det store FMV Vest-området mot Vesterelva vil skje i ulike faser, med salgstart på de første boligene i første halvår 2025. Hele området er planlagt grønt og bilfritt, og med gode offentlige busstilbud og egen fergestopp for de gratis Byfergene. På mange måter kan man sammenlikne FMV Vest sin nye rolle i byen med transformasjonen som har foregått på Aker Brygge i Oslo. Begge tidligere skipsverft og viktige arbeidsgivere som finner sin nye plass i byveven som attraktive og moderne vekstområder med særpreg. 

Første fase, i området rundt de store verkstedkranene, vil i hovedsak inneholde fire leilighetsbygg med butikker, kaféer og annen næringsvirksomhet på gateplan. Den velkjente, gule verkstedhallen skal i sin helhet bevares i og bygges om til et senter for kultur og opplevelse på FMV Vest.

Boligene, husene og miljøet rundt dem tar i disse dager form på papiret! Vi jobber mot disse milepælene: Salgsstart på de første boligene første halvår 2025, med påfølgende byggestart årsskiftet 2025/2026. Vi håper da å kunne ønske de første boligeierne hjem til FMV Vest sommeren 2027.

Fredrikstad Mekaniske Verksted

3D illustasjon: Med byggingen av FMV Vest får Fredrikstad sentrum en helt ny og attraktiv møteplass.

En viktig del av Fredrikstad sentrum
Med byggingen av FMV Vest får Fredrikstad sentrum en helt ny og attraktiv møteplass. På mange måter kan du sammenlikne FMV Vest med Aker Brygge, som er resultatet av det tidligere skipsverftet Aker Mekaniske Verksted. 

FMV Vests solrike, store område gir alle en naturlig nærhet til sjøen med lang brygge-promenade, flotte grøntområder, lekeplasser, hotell, kontorer, kulturtilbud, serveringssteder, butikker, sjøbasseng, sjøbadstu med mer. Det er her du får solnedgangen til langt på kveld. Det er her du får oppleve det råeste av moderne kino. Det er her du vil møte vennene dine. Det er her du vil jobbe. Der er her du vil bo.


 

Les mer om FMV Vest

Her kan du registrere deg som boliginteressent

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg